dimarts, 11 de juliol del 2023

El coll de botella de Sant Vicenç

Un lloc mitic aquest, el del coll d'ampolla del semàfor de San Vicenç de Montalt, a Les Ànimes. 

Des de que el trajecte per la majoria d'autopistes de Catalunya va romandre gratuït, el pas pel molt maleït semàfor de Sant Vicenç ha deixat de ser aquell focus de tensió degut al coll d'ampolla que es formava al passar d'un a dos carrils. Ara la gent ja tira per l'autopista, tret que no s'hagi de moure per la zona.

Han estat molts anys de patir aquelles cues, que sovint, i sobretot els caps de setmana, s'allargaven fins al començament del pont de Caldetes; gent que reivindicava, cap de setmana rere cap de setmana el "no serèm moguts", i se'l menjaven amb papates, o amb meló.

Tot sigui dit, jo preferia pagar el peatge, tret que no fos estrictament necessari agafar aquella ruta. De vegades em ficava pel mig de Caldetes, per anar a petar ja al final del pont, i m'estalviava uns minuts de cua, peró el coll d'ampolla me l'havia d'empassar.

Era el punt aquell en que els dos carrils es tornen un de sol i es produïa l'estira i arronsa dels conductors (i conductores) que es colaven o que no deixaven passar, i que sovint es convertia en una emprenyada ben calenta.

Ara ja és història, i s'esta produint el que s'anomena  la pacificació de la N-II, cosa que ja està generant controvèrsies i desacords de la població, com no podia ser de cap altre manera.

Ahir en parlaven, a les noticies, però sembla que l'obra grossa de pacificiació arribarà només fins Mataró, des del Barcelonès.

Ara toca la pacificació de les autopistes, i empesacar-se-la per reduir l'index de sinistralitat i cues consecuència de altres pacificacions. Creieu que algún cop podrem viure en pau?

Deixo marcats, en blau, els punts conflictius d'aquest antic punt fosc de les nostres carreteres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada