diumenge, 13 de febrer del 2011

A l'estiu tota cuca mor

Paparra (garrapata)
Ahir mentre em passejava el gos vaig notar que aquesta mini-primavera que ens ha invaït ha anat a menys. De fet diuen que diumenge començarà a no fer tant bon temps. I jo ho agraeixo.

Em va passar pel cap el fanstasma futur de l’estiu i tot el que comporta. Jo soc persona d’hivern. Un dia que van donar a no se quin canal estatal la vida de gent espanyola que viu a Groenlandia. I em va donar certa enveja. Si no fos pel fet gairebé segur, que en dues setmanes ja estaria arran de l suïcidi m’hi anava. Hi falta gent per les factories de gambes. I no hi ha requisits com a Alemanya. Tot de cop em van venir al cap un munt de raons per les que l’estiu no porta res de bo.

I certament, no porta res de bo. Jo diria que les úniques persones que els agrada són les dones (una espècie absolutament diferent a l’home), per allò del color de la pell i perquè son fredoliques de mena. Quí no ha patit en els seves carns les calefaccions amb temperatures exagerades pel fred de les senyores?.

Per començar, la calor és insana. Apareixen bèsties que piquen. Cada any més agressives i t’has de deixar el sou en insecticides químics, o d’aquests nous que  fan microsorolls que només senten les bèsties en sí. Productes per la pell que repelen els mosquits. Cremes antipicades, etc.

Fa que la gent es torni més irascible i susceptible. La mostra està a la carretera, pels conductors que a la mínima saltem. Factor multiplicador és el fet de l’augment del volum de vehicles que venen i van. Ara a la platja, ara a Sant Miquel del Fai. I amb la situació actual que convida a estar de mala llet, això s’accentua.

I parlant de carretera, no diem res dels ciclistes, que també es multipliquen, com els conills, posant en risc la vida del conductor i la seva pròpia (es suposa que ell ja sap el que es juga).

No gens menys si atropelles a qualsevol dels habitants dels campings, atapeïts de xusma gent, mentre travessen la carretera. Com els que hi ha entre Arenys i Canet. No és bona cosa participar en aquesta tasca de selecció que fa la mare natura.

Ara amb la llei antitabac les terrasses seran plenes de gent fumant. En això no han pensat els legisladors. Doncs serà el moment de ficar-nos dintre dels bars i gaudir dels aires condicionats. I hauria de dir “gaudir” entre cometes, perquè els aires condicionats no tenen res de bo. Es la cosa més insana que hi ha en el mon:

1er.- Pels canvis de temperatura. Refredats segurs.
2on.- Per la seva dubtosa salubritat. Què en sabem sobre el manteniment dels filtres? Qui et diu que no estàs respirant més merda de la que respiraries com a fumador passiu?

Què no dir de la platja? El lloc ideal per no anar, tret que a un li agradi ser envaït per indesitjables a la seva mini-parcel·la. I assegureu-vos de posar la corresponent crema solar factor 50 a tot el cos per reduir el risc d’aparició d’algun melanoma. Ja sabem que els primer dies si, però que més endavant fa mandra. I el barret!. I paciència!. Si hi ha sort, aquell dia les meduses haurà anat a un altre indret a picar a la gent. Els nens que passen corrents i t’omplen de sorra, o et fumen un cop de pilota... Els llocs per aparcar. Els preus abusius de les guinguetes (abans “xiringuitos).

I pels que tenen gossos és la època de comprar els anti-paparres. Format pipeta o format collar. Així i tot alguna se n’ha de treure amb la pinça especial lleva-paparres.

Segons he pogut llegir, les estadístiques diuen que a les vacances d’estiu és quan augmenta el numero de separacions matrimonials. Les parelles, acostumades a tenir-se només certes hores al dia, passen a estar tot el dia junts. A això li hem d’afegir les inevitables tensions de tenir les criatures tot el dia amunt i avall. Al hivern cadascú a les seves tasques. Uns treballant, els altres al cole. I a la nit just fer els deures, sopar i anar a dormir. Un altre punt negatiu per l’estiu.

Enfi, què millor que anar a fer un bon passeig hivernal pel bosc, ben abrigadets, i sense la suor regalimant-nos per la cara?

Com diu la cançó de La Trinca: “es que a l’estiu (x3) tota cuca viu”, i molesten!! Les cuques, molesten!!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada